Индийската полиция арестува днес 14 души, заподозрени в отвличането, изнасилването и

...
Индийската полиция арестува днес 14 души, заподозрени в отвличането, изнасилването и
Коментари Харесай

Индийските власти арестуваха 14 души за изнасилване и изгаряне на момиче

Индийската полиция арестува днес 14 души, обвинени в отвличането, изнасилването и убийството на 16-годишно момиче в щата Джаркханд, предадоха АП и ДПА.
 
Местният арбитър Джитендера Сингх изясни, че обвиняемите са отвлекли момичето, до момента в който било на сватба в четвъртък. Смята се, че някои от тях са го изнасилили, преди да го пуснат да се прибере.
 
Бащата на момичето се оплакало на членовете на съвета на селото, в което живеят, но обвинените мъже били пуснати, откакто получили наказване от 100 коремни преси и санкция от 50 000 рупии (750 долара), сподели Сингх. В петък разгневени от жалбата, упрекнатите мъже пребили членове на фамилията на момичето. Те залели тийнейджърката с керосин и я изгорили. Сингх добави, че полицията търси основния обвинен по случая.
 
Това е следващото сходно закононарушение на фона на набиращото сила недоволство след изнасилването и убийството на 8-годишно момиче в Джаму и Кашмир и още няколко случая на сексуални посегателства против млади момичета през последните месеци, отбелязва ДПА. Макар държавното управление да одобри редица закони, увеличавайки наказването за обезчестяване на възрастен до 20 години затвор, съвсем през няколко седмици се оповестява за следващото брутално полово посягане, добавя АП.
В отговор на възходящия публичен яд, подбуден от изнасилванията на деца, индийското държавно управление предишния месец утвърди смъртно наказване за наказаните за обезчестяване на дете под 12 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР